dijous, 24 de novembre del 2011

“QUINS ESTILS DE MÚSICA AGRADEN MES ALS ALUMNES DE L'IES?”


El passat 15 de Novembre dos alumnes de la peixera digital van passar a fer una enquesta sobre quins estils de música agraden més entre els alumnes d’ESO. Hi havia 8 estils diferents de música  en els quals només en podien seleccionar dos . Els estils que podien seleccionar eren els següents amb els següents vots i percentatges:
-Pop : 53  (25%)                         -Ska   :9 (4%)                       
-Rock :26 (13%)                         -House : 33 (16%)
-Heavy  Metal: 10 (5%)               -Reggaeton : 28 (13%)
-Rap:25 (12%)                            -Hardcore:10 (5%)
-Altres: 14 (7%)

En total hi van participar 208 alumnes tot un exit.




Música pop

La música pop (en anglès pop music, abreviació de popular music) és una de les interpretacions musicals originades a partir de la segona meitat del segle XX, orientades a un públic molt ampli, amb finalitat de ser comercialitzades i que, en principi, es contraposa a la música considerada com a clàssica.
És un terme molt ampli, amb certes connotacions pejoratives i difícil de delimitar. Els gèneres com el jazz, el gospel i el blues tampoc es considera que pertanyin a la música pop. En principi s'origina en els països de llengua anglesa, però aviat sortiren grups d'aquest estil a molts altres llocs.
Al temps dels Beatles el pop era sinònim de Rock and roll. Actualment, és habitual reservar el terme "música pop" per aquella que està clarament orientada a la comercialització a gran escala.


Música rock


El terme rock and roll ha englobat des de sempre tots els gèneres que en deriven d'ell en ésser l'única vertent i terme predominant. Però posteriorment, degut a la creixent popularitat de molts d'aquests gèneres derivats, s'ha creat un terme que és purament contemporani per englobar-los, amb la mateixa funció que complia el terme rock and roll, i que es diferencia a partir de la contracció derivada d'aquest (rock), música rock, pel que rock and roll és el sinònim històric de música rock i tots els gèneres avui englobats en música rock en deriven d'ell de forma directa o indirecta.




Heavy metal


El Heavy Metal (literalment en català metall pesant o metall dur) és un estil musical descendent del Rock, molt menys influenciat pel Blues que el Hard Rock, caracteritzat principalment per la contundència del seu so, generalment obtinguda amb l'ús de guitarres elèctriques amb alt grau de distorsió, veus molt extremes i bateries amb doble bombo o doble pedal, i baixos pronunciats i contundents. Es va crear a finals de la dècada dels '60 i a principis dels '70, al Regne Unit i als Estats Units.
Els primers grups de heavy metal com Led Zeppelin, AC/DC, Black Sabbath i Deep Purple van atraure grans audiències, malgrat que han tingut moltes crítiques, han rebut un status important dins la història del gènere.

Música rap

El rap (nom originat en l'acrònim de l'anglès Rhythm And Poetry o Rage Against Police) és un estil musical basat amb rimes que sorgeix als barris negres novaiorquesos vinculat des de principis dels 80 als ambients de la cultura hip hop.
Si el hip-hop es va distingir per evolucionar a partir de les formes primigènies de la música religiosa de la comunitat negra dels Estats Units, a través d'una expressivitat laica i popular que es va conciliar molt sovint amb el funk, el rap es desenvolupa sobretot per dues vies: trenca els seus llaços amb el funk i la música disco de consum, accentua la seva relació amb el break dance alhora que radicalitza els seus signes d'identitat de la cultura del carrer, mitjançant formes autònomes i un llenguatge específic i combatiu.

Ska

L'ska és un estil musical originari de Jamaica precursor del rocksteady i més tard, del reggae. En ser un gènere particularment apte per a fusions ha incorporat, a través de distintes variants, els més diversos llenguatges musicals. Des d'un principi, les versions a ritme de ska de composicions populars per a cinema i televisió (The James Bond Theme, Exodus, A Shot in the Dark, The Untouchables, etc.) li va gravar a foc la seua particular identitat, entre del carrer, nostàlgica i "misteriosa", característica que conservaria a través de les èpoques. Està fortament associada als moviments modrude-boys i skinhead.




Música house

El House és un estil de música electrònica. Les arrels del House comencen en 1985. Agradi o no, el House és primer de tot un descendent directe del so disco que aconseguí trencar a través de la música, diferents socials i racials encara que solament fos dintre d'una pista de ball a Chicago, com 'The Warehouse' (el DJ principal del qual era Frankie Knuckles), que donà nom a aquest estil. Els seus creadors mesclaven elements de la música disco amb sons electrònics influïts per la música de Kraftwerk. Si bé aquest moviment s'originà com una reacció a la saturació produïda per la música disco i derivats (en un primer moment fou una oposició i una vertadera revolució en so i concepte) a principis dels anys 90 inicià la seva clara tornada al so disco en estat pur. L'objectiu del house principalment està enfocat a la pista de ball; tanmateix, hi té cabuda l'experimentació i el minimalisme.


Reggaeton


El reggaeton es un género musical procedente del reggae con influencias del hip hop, que se desarrolló por primera vez enLatinoamérica hacia mediados y finales de los años 1980 para consolidarce a principios de los años 1990, nace y surge a raíz de la comunidad jamaiquina cuyos ancestros llegaron a Panamá, junto a inmigrantes afroantillanos durante el siglo XX.

El reggaeton se originó a partir de su predecesor el reggae en español. Después de este acontecimiento el reggaeton se siguió manteniendo tal y como el reggae originario de Jamaica con los mismos instrumentales y las mismas melodias de voz pero con diferentes letras. Mientras que en Puerto Rico se usaban bases de rap pero con letras y composiciones diferentes.



Hardcore

El hardcore technotechno hardcore o simplemente hardcore, es un estilo de música electrónica que se originó en Alemania a finales de los años 1980, siendo los Países Bajos donde ha gozado de una mayor repercusión cultural y social. Se caracteriza por un tiempo rápido, distorsión de ritmos y samples, todos ellos de corte industrial, y melodías disonantes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada