dimecres, 7 de desembre del 2011

XXXIV Premis Baldiri Reixac

S'han convocat els Premis Baldiri Reixac per al curs 2011-2012. L'àmbit d'actuació d'aquests premis és el dels països de parla catalana. L'organització dels premis compta amb la col·laboració tècnica d'Òmnium Cultural i el patrocini honorífic del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Aquests premis són destinats a l'estímul i al reconeixement de l'escola catalana, són dotats per la Fundació de Lluis Carulla amb les aportacions voluntàries dels receptors del llibtre-nadala que la Fundació tramet cada any a persones interessades en la nostra cultura.
Premis als alumnes. 70 premis de 700 euros cadascun. Seran entregats a treballs escolars fets en català, pel seu contingut i qualitat. El premi és destinarà a llibres o materials didàctics. Quant als treballs de recerca de segon de batxillerat, només se n'admetrà per un centre. En aquest cas s'admetran treballs individuals. El jurat valorarà especialment els treballs que representin un aprofundiment en la realitat nacional i en la nostra tradició cultural. LES BASES: Els treballs poden tractar de temes de qualsevol de les àrees de coneixement dels diversos cicles escolars, o bé ser resultat d'activitats del centre (dels murals, les maquetes, les manualitats més grans de 60 x 60 cm, només se n'admeten fotografies). El termini de presentació s'acaba el dia 10 de febrer de 2012. 
Premis a mestres i professors. Dotats amb 16.000 euros en conjunt. Premi a un estudi, una recerca o un assaig pedagògics que contribueixen a millorar la qualitat educativa i la docència, referit a qualsevol nivell escolar o àrea d'aprenentatge o àmbit de coneixement. El premi és dotat amb 6.000 euros per a l'autor del treball guardonat i 3.000 euros de subvenció per contribuir a l'edició del treball. En l'edició del treball premiat hi haurà de constar el premi amb el qual ha estat guardonat. La Fundació Lluís Carulla tindrà una opció preferent a l'hora de publicar-lo. Premi a una experiència didàctica, referida tant a la globalitat d'un centre educatiu com a un o diversos cicles o nivells, amb relació a l'aprenentatge de la llengua en qualsevol àrea del currículum i a la creació de condicions que afavoreixin l'ús del català entre els alumnes. El premi és dotat amb 3.000 euros per a l'autor i l'aplicador de la proposta didàctica. Premi a una experiència didàctica d'ensenyament-aprenentatge de la llengua i la literatura catalanes mitjançant les TIC, convocat conjuntament amb la Universitat Oberta de Catalunya amb motiu del 10è aniversari de LletrA. El premi és dotat amb 4.000 euros per a l'autor i l'aplicador de la proposta didàctica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada