dijous, 11 de febrer del 2010

Una mica de Fórmula 1


La Fórmula 1 (F1) és la disciplina d'automobilisme més prestigiosa de la Fédération Internationale de l'Automobile (FIA), entitat governant de l'automobilisme mundial. Els participants disputen curses de Formula 1 seguint una "Formula" o reglamentació establerta pels òrgans reguladors de la competició d'obligat compliment per a tots els participants. Les curses es disputen en circuits tancats construïts especialment per a aquests esdeveniments o excepcionalment en circuits urbans i els resultats de cadascuna d'aquestes curses es combinen per tal de determinar el resultat als dos campionats que composen la categoria, els anomenats Campionat del Món de Pilots i Campionat del Món de Constructors.

En l'actualitat l'esport és seguit de forma massiva per televisió, milions d'espectadors de més de 200 països solen seguir aquestes curses. Part de la espectacularitat de l'esport la posa la velocitat dels cotxes que pot arribar a ser major de 300 km/h i també l'elevada velocitat de pas pels revolts (de fet la més alta de totes les especialitats d'automobilisme). No obstant el


Alonso fa volar el Ferrari F10 en els primers entrenaments:

Fernando Alonso va tenir un excel.lent debut com a pilot de Ferrari. L'espanyol es va posar per primera vegada al volant del F10, tot i que semblava que portava tota la vida conduint. A la tercera jornada d'entrenaments a Xest, Alonso va marcar el millor temps, gairebé tres dècimes per sota del seu company Felipe Massa. Sobresortints De la Rosa, que va ser segon, i Alguersuari, que va acabar quart.
Alonso va pujar per primera vegada al Ferrari F10 per seguir amb l'evolució del cotxe iniciada a les dues jornades anteriors pel seu company, el brasiler Felipe Massa, que va aconseguir un millor crono de 1:11.779 davant el 1:11.470 que va marcar l'espanyol en l'últim dia de treball realitzat per set escuderies a València. En el dia d'Alonso, el també espanyol Pedro Martínez de la Rosa (Sauber) va aconseguir la segona plaça a la taula de temps igual que va succeir el dilluns, en quedar només per darrere de Massa, mentre que Jaume Alguersuari (Toro Rosso ) va fer el quart registre de la sessió.
Els que van quedar primers en l'entrenament van ser Fernando Alonso, el segon hamilton. "Estava desitjant pujar al cotxe".

Va sorprendre a tots en la seva primera presa de contacte amb el F10, aconseguint el temps més ràpid dels tests a València. Una cosa que posa en sobreavís als rivals. L'espanyol va acabar satisfet: "La fiabilitat ha estat bona, tot i que encara no estic al 100% per treure tot el rendiment al cotxe".
Si voleu informació en directe sobre les curses i entrenaments podeu anar a la pàgina oficial formula1.com.
També hi ha una pàgina en castellà que ens dona una informació semblant: thef1.com.



By Moha

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada