dimecres, 23 de març del 2011

Problemes a l'esprint a l'IES



Fa ja 11 anys, l'any 2000, Any mundial de les matemàtiques. Es va crear com a complementari de les proves cangur una activitat de resolució de problemes en línia per a equips del centre, per als alumnes d'ESO i batxillerat anomenats, problemes a l'esprint.
Aquets problemes estan classificats per edats, nivell de batxillerat, 3r i 4rt d'ESO i 2n i 1r d'ESO. Cada centre realitzara una serie d'activitats que es adaptable a l'hora i dia que indiqui el centre. Els requisits perquè un centre i participi són: Caldrà que un professor ompli un formulari de participació que donarà accés a la web amb els enunciats, El temps es comptarà des del moment d'enviar aquest formulari fins el moment d'enviar la resposta. Per això no és recomanable que es faci la inscripció una estona abans que l'alumnat comenci a treballar, En les convocatòries de secundària es podrà accedir al formulari a partir de les 8 del matí; en les de primària a partir de les 9.
Estructura de les activitats:
-En la primera part de l'activitat es recomana que l'equip es subdivideixi i que un subgrup treballi els problemes "de la branca d'olivera" i un altre subgrup "els del colom de la pau" que són a priori un poquet més difícils que els altres.
-L'estructura de l'activitat suggereix que, per acabar, tot el grup treballi conjuntament els reptes finals.
-Durant uns anys el nombre de problemes ha estat 5 + 4+ 3, respectivament, però des de la segona edició de 2009 es reduirà la quantitat d'enunciats, que serà 4 + 3+ 2 o 4 + 4 + 2 i es proposaran uns reptes suplementaris fora de concurs.
Al nostre centre aquesta activitat la realitzaran els alumnes de 1r i 2n d'ESO el dia 23/3 desitgem molta sort a tots els alumnes.




Si vols més informació visita aquesta pagina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada