divendres, 9 de març del 2012

8 de març, dia internacional de la dona!

Ahir va ser el dia internacional de la dona i està reconegut per l'ONU. Aquest dia commemora la lluita de la dona per la seva participació juntament amb l'home al camp de treball i la societat.
Aquest dia se celebra el 8 de març i sovint s'atribueix a l'incendi d'una fàbrica tèxtil a Nova York a l'any 1908 en que van morir un centenar de dones per declarar-se en vaga i tancar-se dins la fàbrica. Però aquest no és l'únic incendi, van ser tres. Els altres dos van passar: un mentres unes dones feien una altre vaga a la fàbrica de Cotton el 1857 i l'altre va passar el 25 de març del 1911 a la Triangle Shirtwaist Company en que van morir 142 obreres, la majoria immigrants joves que l'any anterior també havien protagonitzat una vaga per demanar millores laborals a la fàbrica en que treballaven.
La primera vegada ques es va celebrar va ser l'últim diumenge de febrer del 1908. Però a europa no es va celebrar fins el 19 de febrer del 1911.
El Dia Internacional de la Dona queda fixat en la data del 8 de març a partir de la sortida al carrer (en protesta per la manca d'aliments) de les dones russes el 8 de març de 1917.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada