dimecres, 17 de febrer del 2010

El millor Barça de la història

Amb l’arribada de l’entrenador Josep Guardiola el primer equip va prendre noves energies i l’any 2009 va esdevenir el més exitós de tota la història del club, amb la consecució de la Copa del Rei, la Lliga espanyola, la Champions League, la Supercopa d’Espanya, la Supercopa d’Europa i el Mundial de Clubs, tots sis títols aconseguits amb autoritat i amb el reconeixement unànime de la superioritat en el terreny de joc d’un equip en que la presència dels jugadors formats a la Masia, com Puyol, Messi, Iniesta, Xavi o Pedro és la base fonamental. La victòria per 2-6 al Santiago Bernabéu, la final de Roma davant el Manchester United (2-0) o el triomf al Mundial de Clubs (2-1 a la final davant l’Estudiantes argentí) esdevenen ja partits de referència per al barcelonisme. Naturalment, aquests èxits esportius han reforçat enormement la projecció social i mediàtica del club, que al novembre del 2009 assoleix la xifra rècor de 172.938 socis.

El millor Barça de la història ha aconseguit sis copes i en bona part ha estat gràcies a Pep Guardiola, el millor entrenador que ha tingut. Tambe tenim a les files de l'equip a Messi que ha sigut dessignat el millor jugador del món.

El gol d'Iniesta
Gol que va supossar l'igualada a 1 al marcador, donant el pase a la final de Roma del Barça; i que va provocar el deliri a tota la culerada, que maco es ser del Barça, gracies Iniesta.
El Barça jugarà la final de la Lliga de Campions a Roma contra el Manchester United. Un golàs d'Iniesta (vídeo) quan faltaven tan sols dos minuts perquè s'acabés el partit va significar l'empat a un al camp del Chelsea i la classificació de l'equip de Guardiola, que ha jugat amb deu jugadors des del minut 66 i amb un gol en contra, marcat per Essien, des del minut vuit. El mur del Chelsea només es va trencar quan ja tothom donava per fet que l'equip de Londres es classificaria.

El partit va estar duríssim amb un Chelsea que va jugar només a destruir i a impedir el joc del Barça. Els anglesos van fer un gran gol al minut vuit en una jugada que va estar gairebé l'única perillosa que van fer i el Barça es va veure obligat des d'aleshores a jugar contra un equip tancat al darrere.

Per si calia més encara Abidal va ser expulsat i el Barça va haver de jugar la major part de la segona part només amb dos jugadors. Malgrat tot, el Barça va aconseguir aguantar i impedir que el Chelsea rematés el partit amb un segon gol. Valdés va estar fonamental en aquest sentit. A part de l'expulsió d'Abidal Alves també va rebre una tarja groga i no va poder jugar a Roma la final.

Creiem que va ser el millor gol que el Barça va fer la temporada '09 perquè va ser un gol en el minut 93 perdent 1-0 i sabent que si no marcaven estaven a fora de la Champions però, tambè sabien molt bè que un gol els hi donava el pas per viatjar a Roma. I aixi va ser, quuan tot semblava perdut, Dani Alves va centrar una pilota a la desesperada per la banda dreta que va anar al segon pal, però Eto'o no la va controlar gens bé i la pilota va acabar als peus d'un jugador del Chelsea ell va intentar refusar però no ho va fer i va fer una passada per equivocació a en Leo Messi, en Messi a la frontal de l'area va fer un parell de regats i finalment la va passar als peus de DON ANDRÈS que amb la seva cama dreta de primeras va xutar la pilota el més for possible i va entrar per l'escaire del porter Peter Check. Així el Barça, gràcies a Iniesta es va classificar i va acabar guanyan la Campions League.