dijous, 19 de novembre del 2009

La Marató de TV3

El proper 13 de desembre, La Marató de TV3 arribarà a la majoria d’edat tot assumint el repte d’acostar als catalans les malalties minoritàries, un nombrós i heterogeni grup de patologies greus i poc conegudes socialment Una malaltia minoritària és una malaltia greu, poc freqüent i que afecta un nombre reduït de persones. Hi ha al voltant d’unes 7.000 malalties minoritàries. A Catalunya hi ha 400.000 afectats.
La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 i enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que, ara per ara, no tenen curació definitiva.
Però La Marató de TV3 va més enllà de l'obtenció de fons. Té una important tasca de sensibilització de la població catalana respecte a les malalties a les quals es dedica i a la necessitat de potenciar la recerca científica per prevenir-les i/o curar-les. Per a La Marató és tan important la recaptació de diners com la divulgació científica, la conscienciació i l'educació de la societat en la cultura científica. Durant l'emissió s'explica la realitat de les malalties a través del testimoni directe de les persones que les pateixen, de les seves famílies, dels metges i els científics que hi tenen relació, i amb l'ajuda de les tècniques audiovisuals més avançades.
Guiada pel rigor científic i l'ètica, La Marató de TV3 combina aquest plantejament amb la voluntat de ser també un programa d'entreteniment. Per això també hi col·laboren figures del món de la música, el teatre, el cinema o l'esport que participen en el programa desinteressadament o que, com molts altres voluntaris anònims, dediquen el seu temps a recollir les trucades de donacions en les seus telefòniques o en altres tasques de suport.

By Sílvia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada